|
| Czy odwiedziłeś już te strony? - |
|
|
|
|
| Autor |
|
Vengeance administrator
OK. A więc zbliża się czas nowego laya i nowego kodu strony.
Zanim zaczne pisać poszczególne części, czekam na wasze uwagi i propozycje co byście dodali, co usuneli a co poprawili w nowej wersji phpworld (a już niedługo strefaphp.net)
W końcu to od was zależy czy ten serwis będzie istniał i czy ktoś go będzie odwiedzał. Prosiłbym, też o podanie tutaj swoich propozycji na tematy artykułów (nie zdenerwuje się jesli ktoś napiszę, że może napisać artykuł sam na temat taki i taki) :D
A więc weśmy się wreścię do roboty i zróbmy coś aby zaistnieć w sieci bo z dnia na dzień jest co raz gorzej 
PHP Portfolio
devblog
Imprezy Łódź |
|
| Autor |
|
rambo
Witam.
Hmm na pierwszym miejscu zmieniłbym server ;P <joke>.
A tak naprawde to raczej żadko tu zaglądałem więc mało raczej powiem ;P ale tak możnaby dodać listę użytkowników, zrobić katalog stron ;P hmm więcej pomysłów narazie niemam ale jakby co to się odezwę :)
Pozdrawiam. |
 |
| Autor |
|
Vengeance administrator
ok propozycje przyjęte do wiadomości ;]
Ja ze swojej strony wiem, że planuje zrobić:
-newsy (bez komenarzy)
-artykuły (bez komenarzy i ocen)
-porady/jak to zrobic
-download
-dzial o slavee
-dzial o mini-wargame
-dzial o jeszcze jednym projekcie narazie top secret ;]
@katalog stron
- forum
@pw
@sondy
Oprocz tego mam zamiar zebrać kilku ludzi znających się na rzeczy ( casting :P ) i postarać się aby jedna osoba raz na miesiąc napisała jakiś art i ogólnie podział obowiązków.
Już mamy newsy szybciej niż php.pl i możemy być jeszcze lepsi :P (sweet dreams)
Czekam na dalsze propozycje a także na deklaracje pomocy :P
I Objaśnienia:
- ważne
@ mniej ważne
;]]
// Edytowany 13-08-2004 14:31 przez Vengeance
PHP Portfolio
devblog
Imprezy Łódź |
|
| Autor |
|
DarkSpirit administrator
z mojej strony
- pw
@katalog stron
@ankiety
@rotator bannerów
dlaczego newsy bez komentarzy? arty mozna komentowac na forum ale ocena mogla by sie przydac, ale chyba narazie mamy za malo odowiedzin
i w roku szkolnym jakis art ale narazie mam lenia(jesli chodzi o arty) w wakacje ;]]
bye
// Edytowany 13-08-2004 14:40 przez DarkSpirit
Will code html for food.
WebDesign |
|
| Autor |
|
rambo
I jeszcze rotacja bannerów :) |
 |
| Autor |
|
Vengeance administrator
Gdy tylko kw przygotuje 'normalny' button a nie to co jest teraz mojej produckji :D postaram sie o reklame w kess.snug.pl i phpsolmag.org
Oprócz tego gdy poprawiny z darkiem troche kod slavee (mam nadzieje, ze mi łepku pomożesz) to dodam go wszędzie gdzie się da. Tak samo najnowszy projekt (ale on to po wakacjach).
Oprócz tego piszę teraz system do łatwego zarządania stroną. Może kiedyś opublikuje ale wątpie czy ktoś oprócz mnie zrozumie te bazgroły i nauki pisania obiektowo :D
PHP Portfolio
devblog
Imprezy Łódź |
|
| Autor |
|
AndyPSV
Ja powiedziałbym osobiście, że aby powstał naprawdę wielki serwis, który będzie odwiedzany przez miliony osób potrzeba naprawdę pomysłu. Nic nie da tworzenie nowych modułów, których i tak dużo powstało. 15 artykułów nie zaowocuje.
Jeśli ma być to naprawdę porządny serwis to trzeba pomyśleć nad czymś co przyciągnie ludzi. Nie może to już być coś ze 'standardowych' pomysłów.
Pomysł panowie... to się liczy.
// google.com is the key ! |
|
| Autor |
|
Vengeance administrator
To więc czekamy na kogoś kto zaproponuje ten 'pomysł'.
Ja już jeden/dwa mam ale potrzeba ludzi którzy zechcą wspomóc nasz serwis, gdyż sam z darkspiritem (a z teamu to narazie jesteśmy jedyni co znają php troche bardziej niż na poziomie podstawowym) wszystkiego nie zrobimy :)
No kontynuujmy rozmowe!
PHP Portfolio
devblog
Imprezy Łódź |
|
| Autor |
|
YagAA
Ja ze swojej strony wiem, że planuje zrobić:
-newsy (bez komenarzy) ok
-artykuły (bez komenarzy i ocen) ok
-porady/jak to zrobic ok
-download ok
-dzial o slavee ok
-dzial o mini-wargame ok
-dzial o jeszcze jednym projekcie narazie top secret ;] a co to ma być??:P
@katalog stron po co??
- forum obowiązkowo!!!
@pw niekoniecznie
@sondy po co??
moim zdaniem powinien być jakiś porządny kurs(ale napisany przez kogoś ze squadu,a nie joosh taki opublikowany)i kurs nie tylko o pehapie,ale też jakiś o mysql-u,javie(html niekoniecznie) no i może jakiś jesio...przydałyby sie też jakieś skrypty napisane nie tylko w php(najlepiej przez ekipe phpworld)
od czasu do czasu mogły by być jakieś konkursy np. na jakieś skrypty(nagroda,np 5000 wyświetleń banera:P)albo coś w tym stylu,jakieś e-booki(oczywiście o php:P)
nie wiem,mogły by być też jakieś wywiady z jakimiś ludkami znającymi sie na pehapie....co do zarabiania to można looknąć tutaj http://www.allegro.pl/ap/index.php (trzeba być zarejestrowanym w allegro) albo tutaj http://program-partnerski.helion.pl/...co do banera phpworld to by sie jakiś fajny przydał,bo tamten co Vee wymyślił nie był najlepszy ,przydała by sie też jakaś liczniejsza grupa osób znających sie na php i MySQl-u... no i moim zdaniem to wsio:)
sorki,że takie długie,część z was pewnie nawet tego całego nie przeczyta
r3$p3cto YagAA
#YagAA jest konkurs czemu nie uczestniczysz? YagAA= `klaskoman` - ds
// Edytowany 13-08-2004 19:43 przez DarkSpirit
http://www.radmen.webd.pl/
okrągłe domy, okrągłe, okrągły dom, okragly dom, dom, domek, budownictwo http://www.okragledomy.com/ |
 |
| Autor |
|
kw moderator
To moze teraz ja (naraszcie jakis pozadny temat :P)
---
Cytat:
Jeśli ma być to naprawdę porządny serwis to trzeba pomyśleć nad czymś co przyciągnie ludzi. Nie może to już być coś ze 'standardowych' pomysłów.
Pomysł panowie... to się liczy.
Ja sie tez nad tym zastanawialem... i doszedlem do wniosku, ze z strona nie jest tak zle ;)
Mnie sie wydaje, ze trzeba stawiac na:
- projekty
- arty, jakies pozadne, a nie o petlach :P
- no i forum+irc... trzeba stowrzyc SPOLECZNOSC... jak do tej pory pomoglismy wszystkim ;) I w sumie panuje to mila atmosfera, nie ma kretynskich postow (skad ja to znam?), a mimo to jest malo ludzi... nie wiem, moze malo ludzi pisze w PHP :D
---
Co do tych logodzwonkow to imo niedobry pomysl...
---
@YagAA:
Kurs? Jak (taka jest prawda) nikomu (kto sie zna na rzeczy) nie chce sie napisac arta, to co dopiero kurs?
---
forum... pw koniecznie... i w ogole podoba mi sie rozwiazanie takie jak na pix.art.pl... jak Vee napisze cusik podobnego to obiecuje ze sie wreszcie zamkne i przestane marudzic :P
---
z mojej strony pomoc jest chyba duza. niestetz na php nie znam sie dobrze, nie mam stalego lacza, a wiec moge pomoc tylko przy grafie i w jakims stopniu pilnowac porzadku...
---
I jescze cos: to WY tworzycie strone, my dajemy srodki...
Jak ktos napisze arta/newsa/topica to bedzie bral udzial w rozwoju... a jescze kiedys uslyszycie o strefie php... a wiec warto...
---
podsumowujac:
druzyna strefaphp - projekty, srodki, arty, newsy, forum
Wy - forum, arty, newsy
I tego sie trzymajmy! No i wiecej optymizmu :)
ciao
.kw
młody, zdolny, chętny - jestem Wasz :> |
 |
| Autor |
|
Vengeance administrator
Mamy już sporo jednak nadal proszę o kontynuowanie wątku. Dyskusja jest ciekawa i od niej zależą losy phpworld (strefaphp) ;]]]
Tak jak ktoś już wspomniał powyżej. Bez waszej pomocy (pisanie artykułów, przysyłanie newsów, czy chociaż poinformowanie o nowej wersji php czy mysql etc..) dużo nie zdziałamy. Jeśli chcecie przeczytać o czymś ciekawym to niech każdy napisze choć jeden art na miesiąc a zobaczycie, że będzie dużo ludzi i wieeeele do czytania. Art nawet nie musi być o php. Od czego działy mysql, html, inne....
Powiem tylko tyle, że oprocz moderatorów prawie nikt nie pomógł w rozwoju stronki. Do tej pory nie został nadesłany ani jeden news który mógłym umieścić (ani zaden którego bym nie umieścił). Taka rzeczywistość. To wy (odwiedzający) tworzycie ten serwis dla siebie i innych.
W tym miejscy chciałbym podziękować wszystkim którzy pomagają mimo, iż nic z tego nie dostają (poza jakotakim doświadczeniem) a są to:
darkspirit - pomaga z kodem php, dodaje i tłumaczy dużo newsów
krasztolian i YagAA - za uzupełnienie działu download
But3rux za newsy a także pomoc przy wcześniejszych wersjach strony.
Dziękuje również dwóm (szkoda, że ich tak mało) osobom które nie mają praw moderatora etc a są to;
AndyPSV - za artykuły i pomoc z php (m.in przy slavee)
Ol3x - Za artykuły i reklame
I najwięszke podziękowania dla kw który zupełnie bezinteresowanie napisał do mnie kiedyś, i przygotował layout dla strony (wcześniej się nie znaliśmy). Jest grafikiem na stronie i wszystko to jego wina :P
Podziękowania też dla rambo za udostępnienie miejsca a tym jakże (nie)stabilnym serwerze.
PHP Portfolio
devblog
Imprezy Łódź |
|
|
|
|