|
| Czy odwiedziłeś już te strony? - |
|
|
|
|
| Autor |
|
kw moderator
a wiec moja ocena 6+/10
[+]
przejrzystosc
kolory
estetyka
[-]
troche dziecinne
brakuje czegos... czegos 'rasowego'... nie wiem... ten lay nie ma duszy 
ps. kw piszemy malymi literkami
ps. @vee > uda ci sie zrobic w3c xhtml i tam css?
.kw
// Edytowany 29-07-2004 20:17 przez kw
młody, zdolny, chętny - jestem Wasz :> |
 |
| Autor |
|
AndyPSV
Nie zmieniajcie LAYa, bo ... ten jest git :D.
// google.com is the key ! |
|
| Autor |
|
kicaj_
Mi sie bardzo podoba, ale pod warunkiem jesli:
- bedzie tez ladnie wygladal na 800x600
- ten top z chmurkami mozna lekko zmniejszyc (chodzi o jego wyskosc)
- menu gorne tez mozna lekko zmniejszyc
Ocena: -8/10 |
|
| Autor |
|
kicaj_
Bardzo slabo, bardzo :(
Dwa mi sie podobaja, ale na "szaro-czerwonym" jest za malo kolorow...
Dlaczego drugiej wersji nie mozna zrobic uniwersalnej? |
|
| Autor |
|
Vengeance administrator
kw a może zamiast zostawiać stary zrobisz też nowy tyle że dla 800x600, Nie wiem może to zadużo roboty ty się wypowiedz. Ja tu jestem tylko od php ;]
PHP Portfolio
devblog
Imprezy Łódź |
|
| Autor |
|
kw moderator
nie wiem nie chce mi sie... pewnie ze sie da, ale czym duzej cos robie, tym bardziej mi sie to nie podoba
ale po co? ten lay znow taki zly nie jest :) fakt, moze nieczyteleny, ale dla tych ktorzy maja 800x600 wystarczajacy.
i tyle.
pozdr
.kw
 |
| Autor |
|
kicaj_
kw napisał:kicaj_ napisał:Bardzo slabo, bardzo :(
nie rozumiem(?)
Chodzilo o 800x600.
Tak jak napisal Vee wyzej, to poprostu dwa takiej samej kolorystyki w dwoch rozdzielczosciach, lub poprostu jeden ale sam sie dopaowujacy... |
|
| Autor |
|
kw moderator
i don't now...
bo jakby zrobic ten novy lay na 800x600 to on bedzie do dupy wyglada. bedzie male, i malo miejsca... ale ten nie jest taki zly ale ja nie wiem moze jakas ankieta, kto ma 800x600?
 |
| Autor |
|
kicaj_
Nie chodzi kto ma teraz 800x600, tylko niech bedzie dla kazdego... |
|
| Autor |
|
kw moderator
no ale sa tez ludzie ktozy maja rozdzielczosc np. 1280x1024... pod ta rozdzielczoscia nowy lay prezentuje sie miodzio ...
no to niech bedzie, ze dla 800x600 bedzie stary... i ja ponawiam prosbe: ktory z 44 forumowiczow ma 800x600? Rozumiem cie Kicaj_, ale chcialbym sie dowiedziec. Aha, loknijecie tu
http://pclab.pl/art2136.html, wyniki z... 11 lutego 2003,
takze raczej spodziewajmy sie wiecej -wiekszych- monitorow ;)
 |
| Autor |
|
kicaj_
kw ja nie ma tego problemu mam dwa pc jedne z monitorem 17` a drugi z 15`, ale chce zeby bylo dobrze...
Nie obchodza mnie jakies wyniki ankiet (p.s. link nie dzial, tzn. dodaje sie przecinek na koncu :) ).
Moze lepiej zrobimy/zadajmy takie pytanie:
"Czy 44 zarejestrowanych forumowiczow chca miec lay przystosowany dla wszystkich, czy tylko dla jednego rodzaju rozdzielczosci (tutaj dla 17')?"
...a nie kto jaki aktualnie uzywa :)
Pozdawiam! |
|
| Autor |
|
kw moderator
nie wiem jak Wy, ale ten topic mnie juz nudzi
tu rozchodzi sie tylko o to czy na roz. 800x600 ma zostac stary lay (najpierw sie podobal, a teraz?) czy mam zrobic (raczej sprobowawac) druga wersje nowego laya :/
a wiec nie roby telenoweli, konkretne posty: stary / nowy 
 |
| Autor |
|
kicaj_
Ja chcialbym widzec nowy, najlepiej jakby byly obydwa, ale jak mamy wybierac to tylko nowy (wiecej jest kolorow).
P.S. Nadal jestem za uniwerslanym layout'em (problem tkwi tylko chyba w gornej czescie nowej grafy) |
|
| Autor |
|
kw moderator
niech bedzie... jak przjade z wakacji (tj. pn chyba) to u mnie sprobuje zwezyc ten lay... ale nie obiecuje... zreszta najpierw trza zrobic kilka poprawek do nowego laya, vee go musi pociac, musimy ustalic domene, no i najwazniejsze forum i kampania... dobra, w pn pogadamy, oka?
 |
| Autor |
|
Vengeance administrator
oka oka ;]
ja z pisaniem kodu mam mały zastój, gdyż poznaje smarty bo chyba będzie lepszy niż dotychczasowy system szablonów napisane przezemnie ;]
PHP Portfolio
devblog
Imprezy Łódź |
|
| Autor |
|
kicaj_
...i kolko sie zamyka, byl topic czy wlasne forum czy gotowiec.... to teraz czy wlasne szablony :) |
|
| Autor |
|
Vengeance administrator
szablony miałem własne. w sumie nie potrzebna mi była wcześniej cała ta funkcjonalność smarty. jednakże jeśli miały by być dwa laye to smarty będzie lepsze. Pozatym obecnie nie dość konsekwętnie oddzielałem php od html-a. np. takie rzeczy jak kolejne przyciski (gg, profil, cytuj) są dodawane z poziomu php. Teraz dzięki smarty będe mógł zrobić {if} i nie trzeba będzie jeszcze w kodzie rozróżniać np. wersji szablnu i odpowiedniej szerokości przypuśćmy komórki dla niego.
A co do forum.... napisze własne. przynajmniej się podszkole ;]
Już mam na 50% działający session handler ;]
I z dnia na dzień wiem coraz więcej (oprocz ortografi hihi)
i dochodze do wniosku (w sumie doszedłem do neigo już dawno) że im więcej wiem tym wiem mniej ! ;]
cya
PHP Portfolio
devblog
Imprezy Łódź |
|
| Autor |
|
DarkSpirit administrator
A mi się podoba i to bardzo :P i myślę, że na mojej rozdzielczości to będzie ładnie wyglądało...
brawa dla kw [klask]kw[/klask]
- i na koniec owacje na stojąco :PPP
bye
Will code html for food.
WebDesign |
|
| Autor |
|
bigZbig
Podoba mi sie nowy lay przede wszystkim dlatego, ze jest bardziej czytelny. Czytanie szarych tekstow pisanych trzcionka 8 na szarym tle jest odrobine meczace.
Popracowalbym tez nad funkcjonalnoscia strony. Nie wiem czy to stala przypadlosc, czy chwilowa (bo probe zalogowania podjalem dopiero 2 raz), ale wybranie linka zarejestruj sie po to aby sie zalogowac wydaje mi sie cokolwiek mylace.
Wybranie Smarty jest dobrym pomyslem bo to naprawde potezne narzedzie. Kiedys uzywalem systemu templates autorstwa grupy phpBB bo swoje strony integrowalem z ich forum, ale Smarty ma o wiele wieksze mozliwosci.
Nie przeszkadza mi czytanie strony optymalizowanej do rozdzielczosci 800 na 600 mimo, ze mam z boku dwa marginesy. Niekiedy trzeba dokonac wyboru pomiedzy estetyka a funkcjonalnoscia. Zadaj sobie pytanie na czym Ci bardziej zalezy.
bigZbig
-------------------
Zbigniew Heintze |
 |
| Autor |
|
Vengeance administrator
hmm logowanie....
gdy nie jestes zalogowany to w prawym menu jest formularz do logowania.
Jednak jedynie na forum to menu znika aby było miejsce na posty z for ;] (przypadlosc dostosowanej strony do 800x600)
wiec gdy nie masz prawego menu wystarczy wybrac dowolny inny dział a wtedy zalogować się przez istniejący tam formularz.
dzieki za opinie.
PHP Portfolio
devblog
Imprezy Łódź |
|
| Autor |
|
Lechu
ja mam tylko jedno pytanie, czemu tam pisze phproom.org ?
która to już będzie doemnka? (phpworld, strefaphp, teraz phproom) :P
ogólnie lay sie ładnie prezentuje :)
..:: http://cyberxzone.prv.pl ::..
..:: http://webovers.org ::.. |
|
| Autor |
|
Vengeance administrator
jest na forum topic o domenie. pzreczytaj i porownaj daty a ci sie all wyjasni ;]
a domenka i tak bedzie jeszcze jedna inna niz wymienione ale cii ;>
PHP Portfolio
devblog
Imprezy Łódź |
|
|