|
| Czy odwiedziłeś już te strony? - |
|
|
|
|
| Autor |
|
kw moderator
a wiec pewnie wiecie, niedlugo rozpoczna sie prace nad nowym pw (phpworld). bedzie to zmiana grafiki, moze vee czyms nas zaskoczy ;) ale niewazne. chodzi o to jak ma wygladac forum. jak wiadomo aktualne forum jest pisane przez vee. imo respekt. trzeba sie juz dobrze (a on udowodnil to wiele razy) znac na tym. ale jak widac nie jest tak uzyteczne jak phpbb... tam mamy prywatne wiadomosci, avatarki, zaznaczone nieprzeczytane tematy, grupy, ankiety, itp... powie ktos: pelno luk. ale mamy alternatywe, tj. Invision Power Board. tam tez sa pewnie dziury, ale je mozna latac (na tym forum pewnie tez sa, nie ma doskonalego kodu). jak chce zobaczyc jak ono dziala to zapraszam forum.php.pl. imo jest dobre. ale jak argumentuje vee, trzeba sie dwa razy rejestrowac (forum+strona), a co gorsza nie bedzie -wbudowane- w strone :(
i zwracam sie do Was: jak jest wasze zdanie? ja jestem za ipb, a vee za swoim forum. napiszcie kw czy vee i poprzyjcie (koniecznie) argumentami. wasze zdanie sie liczy. potem sad najwyzszy zadecyduje.
pzdr4all
.kw na wakacjach
młody, zdolny, chętny - jestem Wasz :> |
 |
| Autor |
|
krasztolian
Ja zdecydowanie jestem za forum Vee poniewaz panowie jesli robimy stronke o php to naprzyklad gdy ja widze na stronce o takim temacie wlasne forum to zawsze bardziej to doceniam( o wiele bardziej) widze wtedy ze ta stronk bedzie kiedys QL i bede stalym jej czytelnikiem, a gotowce to jeden wielki shit(wiadomo nie wszystkie) |
|
| Autor |
|
YagAA
ja sam nie wiem co o tym mysleć...bardzo podoba mi sie stronka Vee(tutaj gratki dla niego:P)jego forum też jest spoko,chociaż troche za bardzo przypomina phpBB,jeżeli Vee potrafiłby napisać(i miał by czas i by mu sie chciało)forum podobne do phpBB(oczywiście bvez bugów itp)to ja byłbym za tym,żeby ono zostało,ale jeśli Vee nie ma czasu,to lepiej wziąść tak jak proponuje kw inne forum...ale tak jak powiedział krasztolian...na stronie o php lepiej by wyglądało forum własnoręcznie pisane,niż gotowiec...ale przecież nie możemy pozwolić,żeby Vee wsio zrobił musimy mu pomóc
pomożecie
POMOŻEMY
no i spoko,każdy będzie robił co mógł:) ja też w miare możliwości coś od siebie dołoże:)
r3$p3cto YagAA
http://www.radmen.webd.pl/
okrągłe domy, okrągłe, okrągły dom, okragly dom, dom, domek, budownictwo http://www.okragledomy.com/ |
 |
| Autor |
|
kw moderator
no tak, ale skoro juz ktos zrobil dobre forum to dlaczego nie mielibysmy z tego skorzystac? i po co marnowac czas na udoskonalanie tego, skupmy sie na innych rzeczach. nie wiem... a moze da sie zrobic dwa fora ?
 |
| Autor |
|
Vengeance administrator
co do akurat forum to chyba w przyszłości będzie Invision Power Board.
Ale wtoje myślnie kw jest dziwne ;]
W takim razie zróbmy serwis:
engine: mambo OS
forum: phpbb
newsy: by kess
artykuły: by ktos
download: pafiledb
lay: jakies free
i bedziemy miec serwis "webmasterski" całkowicie nie nasz
a stopka zajmie 8 linijek.
PHP Portfolio
devblog
Imprezy Łódź |
|
| Autor |
|
kw moderator
nie, nie chodzi mi o to. 'zycie' strony jest na forum, to dla forum tutaj przychodze (rzadziej kiedy cos potrzebuje), dlatego uwazam ze mozemy sobie pozwolic na wypasione forum.zawsze jest tak ze sa dwie jednostki: strona i forum. i ja nie mam nic przeciwko twojego forum, ale poprostu inne maja wiecej zalet no a np. php.pl. chyba nikt nie powie ze ktos z zarzadu nie bylby w stanie napisac zblizonego forum do forum vee. dlatego forum vee+pw+avatarki+grupy+nieprzeczytane tematy = chetnie, inaczej niechetnie.
uff... za duzo uzylem slowa forum
pzdr
 |
| Autor |
|
Vengeance administrator
no i prawdopodobnie forum będzie 'czyjeś'.
ale reczta mojaaaa ;]]]]
hihi.
tylko macie pisac mi na tym forum hihi
PHP Portfolio
devblog
Imprezy Łódź |
|
| Autor |
|
kw moderator
taakk... tak bedzie dobrze :)
co do pisania to na mnie mozesz liczyc, ja te wszystkim (no prawie) tu lece 
 |
| Autor |
|
Vengeance administrator
No i ok. Narazie dziś zrobiłem kanał RSS dla newsów z naszej strony. w przyszłości zrobie coś takiego dla postów na forum.
Chociaż Invision Power Board ma to chyba wbudowane ;]
PHP Portfolio
devblog
Imprezy Łódź |
|
| Autor |
|
Vengeance administrator
NO ludzie bo ja już nie wiem. Czy lepiej napisać własne forum, czy może użyć phpBB lub IPB.
PS> IPB zainstalowałem i w jeden dzień popsułem ;]
DLatego jestem za moim forum w którym jak coś sie popsuje to wiem co i jak. A nie reinstall całego skryptu :/
Zreszta wtedy byśmy stracili 300 postó :D
PHP Portfolio
devblog
Imprezy Łódź |
|
| Autor |
|
kicaj_
Wlasne strony i wlasne forum, tak mysle.
Jest dobre to co jest :P A rozbudowywac to rzecz przyjemna, jak dla mnie. Lepiej niech zostanie to co jest, rozbuduje sie i bedzie dobrze. Kazdy postara sie cos pomoc, ja wczoraj znalazlem bug'a w rejestracji...
Na start:
- zmiana obrazkow (m.in profil, www, mail, ...) na np. takie "te" zielone.
- przy pisaniu posta, automatyczne przekierowanie (czyt. do kotwicy #) do pisanej wiadomosci.
- widoczna lista postow przy nick'u.
- wiecej kolorow na forum, bo sie wszystko zlewa. |
|
| Autor |
|
kw moderator
co do grafiki to przeciez nowa bedzie 
 |
| Autor |
|
Vengeance administrator
decyzja jest taka, że do końca wakacji będzie nowe forum (moje). Nie wiem ile mi to zajmie ale będzie wszystko co trzeba ;]
Spox. Robi się. Narazie może zamiast co chwila coś zmieniać sami napisalibyście jakieś arty, aby było dla kogo wprowadzać te wszystkie zmiany ??
PHP Portfolio
devblog
Imprezy Łódź |
|
| Autor |
|
kw moderator
Vengeance napisał:decyzja jest taka, że do końca wakacji będzie nowe forum (moje). Nie wiem ile mi to zajmie ale będzie wszystko co trzeba ;]
jeszcze sie wypowiem
imo pib bo:
- gdybys sie dwoil i troil to i tak nie napiszesz tak funkcjonalnego forum, jestem pewny ze przy takich projektach pracuje grupa ludzi, to jest nawet chyba firma co te pib zrobila.
- od strony grafiki to nie wiem, ja nie umiem takich fajnych butonikow robic.
- jak juz (niedlugo ) strona zacznie sie rozwijac i przybedzie gosci, to sami zobaczycie, przyjdzie taki moment ze trzeba wymienic skrypt, poki co mamy 373postow, a co jak bedzie ich 1000? wtedy dopiero bedzie to strata
- bierzmy przyklad z najlepszych (mowie tu o php.pl, wh) stron (o podobnej tematyce), oni mimo nie swoich skryptow maja chyba duzo gosci...
podsumowujac: robicie blad 
// Edytowany 30-07-2004 10:12 przez kw
 |
| Autor |
|
Vengeance administrator
skoro tak sądzisz to napisz tłumaczenie do panelu admina (php.pl sami pisali). Bo sorry bardzo ale takie chce bo chce mi nie odpowiada.
1. mało kto zna IPB od strony administracyjnej. wszyscy znają phpBB i trudno im się będzie przyzwyczaić.
2. Wiem, że nigdy nie napisze tak funkcjonalnego ale IPB ma mase rzeczy dla nas kompletnie zbędnych.
3. Pozatym tak duże skrypty często mają większe bądź mniejsze luki.
4. W moich rękach wszystkie takie skrypty są bardzo niestabilne.
5. Gdy w 1.3 znajdą jakiś duży błąd i wypuszczą łatkę jednak będzie ona zmuszała do usunięcia wszystkich postów też będziesz się tak cieszył. Obstaje za tym aby zrobić własne forum.
PS. A może jakiś projekt i cały skład phpworld postara się napisać takowe forum ;]
PHP Portfolio
devblog
Imprezy Łódź |
|
| Autor |
|
kw moderator
dobra, i tak vengeance podjal decyzje... mi zalezy tylko na funkcjonalnosci i na tym zeby goscie chetnie tu wracali
a wiec forum bedzie to samo
mysle ze temat wyczerpany
//blok
 |
|