|
| Czy odwiedziłeś już te strony? - |
|
|
|
|
| Autor |
|
Vengeance administrator
Ponieważ piszę teraz bota IRC w PHP czekam na wasze propozycje, co chcielibyścię, aby się w nim znalazło. A może chcecie pomóc przy jego tworzeniu ?? Jestem otwarty na propozycję. 
PHP Portfolio
devblog
Imprezy Łódź |
|
| Autor |
|
But3ruX moderator
Rozwijaj się w kierunku sztucznej inteligencji, to przyszłościowy temat. Potem my go sprawdzimy. Będziemy zadawali pytania, a on będzie odpowiadał 
b3x r0x! http://www.buterux.info |
 |
| Autor |
|
Vengeance administrator
Eee co to to raczej narazie nie :D
To ma być bot funkcyjny a nie tylko do gadania :)
Przynajmniej takie są moje założenia.
PHP Portfolio
devblog
Imprezy Łódź |
|
| Autor |
|
DarkSpirit administrator
!news - najnowsze newsy, same tytulu i linki
!art - najnowsze artykuły
Will code html for food.
WebDesign |
|
| Autor |
|
kw moderator
z nudow grafike zrobilem o slavee bot ;)
http://www.kwons.webpark.pl/bot.jpg
moze byc oficjalny logo hehe?
pozdr
młody, zdolny, chętny - jestem Wasz :> |
 |
| Autor |
|
DarkSpirit administrator
kw jak tak z nudów robisz grafikę to mi też zrób coś w stylu tego dla veebota :D
ps. czekam... :)
Will code html for food.
WebDesign |
|
| Autor |
|
kw moderator
taaa.... chcialbys :P jutro bede mial EURO 2004 wiec do ps nawet nie zagladam :P.... chociaz... a do czego to ma byc? link mi daj. ale nie obiecuje
młody, zdolny, chętny - jestem Wasz :> |
 |
| Autor |
|
DarkSpirit administrator
heh strona domowa bota :P
Narazie w ogole do składowania moich projektów coś w rodzaju homepage, jeśli coś to na http://darkspirit.r4m80.cjb.net/phpbot/ umieszcze co narazie zrobiłem z layem niestety jakimś free, a ten layout właśnie mółgby by być podobny do tego co tam będzie. EURO 2004 podobno dobra gra ale Pro Evolution 3 i tak jest lepsze.
Will code html for food.
WebDesign |
|
| Autor |
|
Vengeance administrator
hehe fajne :)
Mój to raczej engine bota ;] Oczywiście bardzo prosty no ale może się kiedyś rozrośnie. Kto chce to sobie może dopisać co mu się marzy ;] A onDefault jest dość mało skryptów.
Zresztą teraz pracuje nad wersja 2.0 ;]
PHP Portfolio
devblog
Imprezy Łódź |
|
| Autor |
|
Sqeeb
Vee: co za skromnosc [;
cos ala ?? haslo (wyszukiwanie funkcji php i zwracanie jej opisu + link do jakiegos manula np. php.net)
?? haslo - sjp.pwn.pl ? ;-]
i ew ? $nick ? haslo (zeby bot mogl skierowac wiadomosc do konkretnej osoby na kanale poprzedzajac informacje o hasle '$nick: ')
i taka poprawka kosmetyczna ... jezeli to jest zapytanie to ? jezeli komenda to ! |
|
| Autor |
|
Vengeance administrator
a po co rozrozniac na ? i ! ;]
przeciez to tez komendy :P
Poki co SlaVee umarl... tzn mam inne projekty na glowie
a kod slavee jest dosc stary i jakbym mial cos dodawac
to musialbym pisac na nowo :] Nie moglbym patrzec na to ochydztwo co jest teraz.
PHP Portfolio
devblog
Imprezy Łódź |
|
| Autor |
|
Sqeeb
no bo jak juz Ci napisalem wyzej to ? sluzy zapytaniu (na polskim nie uwazales? ;-]) a ! poleceniu(przynamniej ja tak sie spotkalem), jak znajde czas to sam cos wyskrobie |
|
| Autor |
|
Vengeance administrator
Ale co za roznica czy wpisze
!google keyword
czy
?google keyword
Po co mieszac w kodzie i rozbijac go na nazpoznawanie roznych znakow zachetny? Pozatym, uzytkownicy tez by sie wtedy pogubili :]
PHP Portfolio
devblog
Imprezy Łódź |
|
| Autor |
|
Sqeeb
zalezy |
|
| Autor |
|
ford
Moje propozycje to:
- jeśli nikogo nie ma na kanale, bot wychodzi i wchodzi na kanał w celu zdobycia opa.
- bot sam do siebie wysyła co 10-15sekund jakąś treść w celu uniknięcia rozłączenia za bezczyność na serwerach *.irc.pl
- możliwość przypisania użytkownika tylko na nick, bez identa i hosta. (może jest, jednak brak opisu jak to zrobić)
- bot kopie za próbe ustawienie bana na bota i ustawia bana na żartownisia. (fukcja ochrona)
- bot reguje tylko na komendy, pisane na priv, a nie tak jak jest teraz na głównym kanale.
- jeżeli jest zajęty nick ustawiony w konfiguracji bota, bot losuje sobie dwie ostatnie litery nicku np. nick56
- dokładny opis jak robić własne komendy, itp. ;-) |
|
| Autor |
|
Vengeance administrator
ford napisał:Moje propozycje to:
- możliwość przypisania użytkownika tylko na nick, bez identa i hosta. (może jest, jednak brak opisu jak to zrobić)
!adduser nick!*@* <level> albo jakos tak
ford napisał:
- bot kopie za próbe ustawienie bana na bota i ustawia bana na żartownisia. (fukcja ochrona)
To jest raczej nie wykonalne... chyba, że by tworzyć botnet :/
ford napisał:
- dokładny opis jak robić własne komendy, itp. ;-)
Na prawde takie jest to trudne? :/ Wystarczy, że znasz PHP (bez teog ani ruszy) a dalej to już tylko przejrzeć komendy z /plugins i sam się nauczysz.
PHP Portfolio
devblog
Imprezy Łódź |
|
| Autor |
|
Oversw
Hej, nie widziałem w akcji slaVee bota ale chciał bym zobaczyć i ocenić go moze jak zobacze (tylko gdzie) to pomyśle co by dało sie dodać pozdrawiam. |
 |
| Autor |
|
ford
Zapomniałem o najważniejszym. Logowanie rozmów - przejrzysty plik php lub txt z logami, oddzielny dla każdego kanału.
Dodatkowo:
- ustawianie tematu/wysyłanie komend/wysyłanie tekstu z poziomu strony przez bota (oczywiście jakoś to musi być zabezpieczone hasłem)
-możliwość łączenia się botem z czatem onet(jest to czat oparty o irc, trochę przerobiony)
Jednak ten opis jak robić komendy był by bardzo przydatny, nie znam się na php i myślę, że, takich osób jest dużo, poprostu wstrzelam się w kod na zasadzie dedukcji, przerabiam tak wszystkie skrypty ;-/ lub kieruję się opisami. |
|
| Autor |
|
Vengeance administrator
Jeśli nie znasz PHP to po co opis? I tak wiele nie zrobisz, bo do wielu rzeczy potrzeba znać składnie języka i odpowiednie funkcje.
Rozumiem jeśli znałbyś PHP ale nie potrafił stworzyć własnego pluginu... ale to też byłaby oznaka, że nie znasz PHP - bo tworzenie własnej komendy jest dość banalne :/
Pozatym obecnie SlaVee nie jest rozwijany przez moją osobę. Może kiedyś do niego wrócę.
PHP Portfolio
devblog
Imprezy Łódź |
|
| Autor |
|
xun666v
ja bym dodał:
* funkcje która daje op, voice okreslonym osoba (oczywicie wtedy Bot jest OP'em)
* cenzuze (zero wulgaryzmu) |
|
| Autor |
|
Oversw
Ja bym pr0p0n0wał c0s takieg0:
1) search (keyword) - przych0dzi jakiś g0stek i pyta sie czy kt0ś widział c0ś typu (...), a tu kt0ś na kanale wpisuje p0wiedzmy "search bbcode", i p0 chwili na głównym b0t p0daje link d0 styr0ny z wynikiem wyszukiwania.
VeeBOT: [url=wynik]z0bacz tutaj[/url]. Np jak nie znajdzie wynik0w w strefie t0, p0da link d0 g00gle alb0 gdzie k0lwiek.
2) Jak kt0ś w wysyłanej wiad0m0sci napisze jakąś funkcje, t0 aut0matycznie jest m0dyfik0wana w link d0 manuala
kt0ś wipisze array, t0 będzie-> [url=www.php.net/array]array[/url]
nie wiem czy c0s takieg0 jest m0żliwe ale takie rzeczy s0bie wy0brazam. p0zdr0 |
 |
|