PHP: strefaphp.net

Czy odwiedziłeś już te strony? -
dodał: Vengeance

Temat: setcookie po raz kolejny
Autor
Data: 15-02-2008 18:32
emti85

Witam, mam pewnie standardowy problem z ciasteczkami w moim prymitywnym skrypcie logowania.
Skrypcik działa sobie, póki jest sobie gdzieś tam z boku. Sprawa się komplikuje, kiedy chcę panel logowania + menu dostępne po zalogowaniu ukryć wewnątrz szablonu istniejącej strony.

Szablonik realizuję w standardowy sposób (index.php?site=costam).

I w przypadku logowania mam np. index.php?site=../logowanie/panel. Pojawia się formularz z action=logowanie/loguj i method=post.
W loguj.php mam wszystko co mi potrzeba. I tu pewnie się zaczyna: jeśli dane podane w formularzu są ok, to ustawiam cookie i robię takie coś:

Kod:

echo "<META HTTP-EQUIV=\"Refresh\" CONTENT=\"0; URL=../index.php?id=../logowanie/loguj&sessid=" . $_POST['sessid'] . "&act=pokaz_menu\">";

Mam funkcję pokaz_menu(), w której chcę sprawdzić sessid z wartością zapisaną w cookie. Niestety tablica $_COOKIE jest pusta.
Na php.net piszą wyraźnie:
Cytat:
Cookies will not become visible until the next loading of a page that the cookie should be visible for.

Co ja powinienem zrobić? Jak radzić sobie w takiej sytuacji? 
Cytuj   Profil Email 

Polecamy
wyślij email informacje forum download skrypty katalog kursy porady artykuły home współpraca reklama kontakt