PHP: strefaphp.net

Czy odwiedziłeś już te strony? -
dodał: Vengeance

Temat: Zliczaniw
Autor
Data: 31-01-2008 07:23
omenserv

Koledzy mam pewien problem. Potrzebuje skryptu który w swojej zasadzie działania przypominałby wydobycie surowców tak jak na ogame.
Powiem szczerze że nie wiem jak to zrobić. Poprawcie mniie jeżeli gdzieś popełniam bład.

Opis:

- Przy rejestracji graczowi dopisuje date do mysql
- koleś dostaje jakieś zasoby przypuśćmy 500 jednostek drewna, 500 żarcia i 500 kamienia
- logując się na swoim koncie widzi jak do tych jednostek dodają sie mu kolejne (na bierząco (czyli tu pewnie skrypt java by sie przydał - a o javie nie mam zielonego pojęcia) i na bierząco robi wpis do MySql'a czyli 501,502,503 (tylko ten wpis powiazany jest z czasem) jeżeli sie wyloguje to data zostaje zapisana w MysQl
- Ponowne zalogowanie na po 7 dniach czyli pobiera ostatnią wartość daty i aktualną i różnice na w sekundach zamienia na jesnostki surowców i dodaje je do siebie.

Moje pytanie czy dobrze to ja rozumuje? Może ma ktoś jakiś gotowy taki skrypt? Proszę o pomc grę robie od podstaw. 
Cytuj   Profil Email Strona www 
Autor
Data: 01-02-2008 09:13
omenserv

Prosze zamknąć po 4 dniach znalazłem już rozwiązanie.
Dla zainteresowanych.

-W Mysql Update ostatniego logowania funkcją time();
- pobiera aktualną time(); odlicza różnice
- przesyła do js i wyświetla online
- w ukrytym formularzu refresh co 30 sek updete itd. 
Cytuj   Profil Email Strona www 

Polecamy
wyślij email informacje forum download skrypty katalog kursy porady artykuły home współpraca reklama kontakt